ALBARAKAH REAL ESTATE

EEN OPLOSSING

Het hebben van een eigen woning is voor veel mensen een droom. Helaas is het voor sommige mensen in Nederland erg moeilijk om een eigen woning te kopen. ZZP’ers en flexwerkers komen steeds moeilijker aan een hypotheek en voor Nederlandse moslims bestaat er een ander probleem. Binnen de Islam is het geven of ontvangen van rente namelijk niet toegestaan. De huidige hypotheekvormen zijn dan ook geen optie. Dit vertaalt zich in een lage participatie in het eigenwoningbezit. Het gemiddelde eigenwoningbezit in Nederland bedraagt ruim 57%. Onder Nederlandse moslims is dit maar 23%. Vooral Nederlandse moslims met een Marokkaanse achtergrond participeren het minst: 12%.

Met de Aandelenhypotheek willen we hier verandering in brengen.

ONS DOEL

Albarakah Real Estate is een jong bedrijf dat zich richt op alternatieve financieringsvormen voor de woningmarkt. De producten die wij bedenken zijn eerlijk, transparant, rentevrij en bieden naast rendement ook oplossingen voor sociale problemen op de woningmarkt.

Ons doel is om meer mensen de mogelijkheid te bieden om te participeren in het eigenwoningbezit. Nederlandse moslims, ZZP’ers en flexwerkers zijn doelgroepen die van ons extra aandacht ontvangen. Wij staan voor een woningfinanciering die eerlijk en transparant is en waar investeerders, woningkopers en uiteindelijk de hele maatschappij beter van worden.

ONS TEAM

Mohamed el Bakali

Productontwikkeling

Mohamed el Bakali heeft een achtergrond in Economie en Islamic Studies. Bij het ontwikkelen van de Aandelenhypotheek kwam dit goed van pas. De woningfinanciering klopt financieel en voldoet aan islamitische en ethische richtlijnen.

Onderwerpen die Mohamed momenteel bezig houden zijn: fiscaal en monetair beleid in een rentevrij economisch systeem en rentevrije woningfinanciering.

Mohamed is verantwoordelijk voor de productontwikkeling en test of alle constructies financieel en islamitisch kloppen.

Janbert Heemstra

Juridisch

Janbert Heemstra is een breed opgeleide notaris met verstand van (vastgoed)transacties, financiering, vennootschapsrecht en ondernemerstestamenten.

Janbert richt zich op internationaal werkende partijen en spreekt zijn talen. Jonge ondernemers en start-ups hebben zijn bijzondere aandacht, maar Janbert is ook graag adviseur voor gevestigde bedrijven en gevierde ondernemers.

Janbert toets de producten van Albarakah Real Estate op juridische en fiscale haalbaarheid. Met zijn kennis over het islamitisch financieren weet hij altijd de juiste oplossingen te vinden.